پنجمین هفته مدرسه فصلی پاییزی
امنیت غذایی و محصولات کشاورزی سالم



پنجمین هفته مدرسه فصلی پاییزی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان با عنوان امنیت غذایی و محصولات کشاورزی سالم مورخ 5 آذر ماه 1403 برگزار گردید. در این نشست، جناب آقای دکتر محمدحسین شهیر عضو هیات علمی محترم گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان به ارایه سخنرانی علمی با محوریت بررسی تاثیر ترکیبات قندی بر سلامت پرداختند. در این نشست که با حضور جمعی از همکاران محترم هیات علمی و دانشجویان علاقمند برگزار گردید به بحث و بررسی پیرامون معرفی ترکیبات قندی و اثرات نگران کننده آنها بر سلامت پرداخته شد. همچنین در این نشست علمی بیان گردید که مواد قندی (ساکاروز، شربت فروکتوز ، شربت گلوکز، آسپارتام، ساخارین و...) بطور گسترده‌­ای به غذاهای فرآوری شده افزوده می‌­شود. افزایش مصرف ساکارز و سایر مواد قندی در دهه­‌های اخیر با افزایش قابل ملاحظه بیماریهای متابولیک مثل دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی و سندروم متابولیک همزمان بوده است. یافته­‌های جدید نشان می‌­دهند که مصرف بیش از حد مواد قندی (بیش از ده درصد از کل کالری مصرفی روزانه) ابتلا به انواع سرطان را، مستقل از بحث دیابت و چاقی، با تحریک مسیرهای التهابی و تاثیر بر ساختمان ژنها افزایش می­دهند. ‌با توجه به این یافته‌­ها بنظر می‌­رسد کاهش مصرف مواد قندی یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از سرطان و سایر بیماری‌های متابولیک باشد.


ارسال شده در مورخه: 11-09-1403


ارتباط با دانشکده کشاورزی

به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید